8 Φεβ 2012

Δημιούργησε και εσύ το δικό σου καδράκι!


"Πέφτει ένα αστέρι,κάνε μια ευχή και ρίξε το κέρμα στη μαγική λίμνη"

Τι ωραίο συναίσθημα να δίνεις χρώμα και ζωντάνια σε ένα υλικό! Τι ωραίο συναίσθημα να φτιάξεις κάτι για το δωμάτιο του παιδιού σου, το δικό σου ή για δωράκι.

Με ένα κοπίδι είναι πολύ εύκολο να χαράξουμε/κόψουμε κόντρα πλακέ(λεπτά φύλλα). Ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο στα μεγέθη που επιθυμούμε. Μεταξύ τους θα τα κολλήσουμε με ξυλόκολλα. Στο μικρότερο κομμάτι ζωγραφίζουμε με χρώματα ξύλου, ακρυλικά, κ.α, ότι μας αρέσει και μας εκφράζει. Το μεγαλύτερο εξωτερικό κομμάτι το χρωματίζουμε με ένα χρώμα που του ταιριάζει δίνοντας του έτσι την εικόνα του πλαισίου. Στο τέλος, μπορούμε να στολίσουμε το καδράκι μας ανάλογα το θέμα με πετραδάκια, κοχυλάκια, αυτοκόλλητα, χάντρες, σχεδιάκια από πολυμερικό πηλό, glitter, ζωάκια από τσόχα,κ.τ.λ. Κάνουμε τρύπα με το τρυπανάκι χειρός και περνάμε ένα κρίκο(μικρό)με κορδέλα ή κορδόνι ή σπάγκο.
Όταν πλέον ολοκληρώσουμε το καδράκι μας το τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι να μη λερώσουμε και ψεκάζουμε με σπρέι-βερνίκι(διάφανο)για προστασία(σε χώρο που αερίζεται)!Καλές δημιουργίες!!!

(Υ.Γ: Για να γράψουμε κάτι πάνω στον πηλό, όπως πχ. βλέπουμε τη καρδούλα της φώτο και να μη χυθεί το μελάνι στο τέλος από το σπρέι, χρησιμοποιούμε μαρκαδοράκι λαδιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: