28 Νοε 2012

Στολίδια-κοσμήματα-γούρια από πηλό!

ΌΛΟΙ μα όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε...

Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα υλικό που σχεδόν όλοι πια γνωρίζουμε. Πωλείται σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής-χειροτεχνίας και σε πολλά βιβλιοπωλεία. Πλάθεται-θερμαίνεται μέσα στις παλάμες των χεριών μας και έπειτα του δίνουμε τη μορφή και το σχήμα που θέλουμε. Ένας τρόπος για να φτιάξουμε πιο γρήγορα, εύκολα και περισσότερα σε ποσότητα σχεδιάκια είναι να χρησιμοποιήσουμε καλουπάκια που έχουμε για τα μπισκοτάκια που φτιάχνουμε στη κουζίνα.

Αφού φτιάξουμε από καρδούλες, δεντράκια μέχρι ζωάκια και ότι άλλο μπορεί να πλάσει ο ανθρώπινος νους, τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αυτά που θα είναι να κρεμαστούν είτε σαν στολίδια, είτε σαν κοσμήματα, τα τρυπάμε στο σημείο που θέλουμε με μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα περίπου(στη συσκευασία γράφει λεπτομέρειες).

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο(εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως εγώ χρησιμοποιώ ένα παλιό μικρό φουρνάκι στη βεράντα για τον πηλό και όχι τον φούρνο της κουζίνας λόγω βλαβερών αναθυμιάσεων) τα διακοσμούμε ανάλογα. Με glitter, αυτοκόλλητα, χάντρες, κουμπιά, όσπρια,κ.τ.λ ή τα αφήνουμε όπως έχουν. Τα περνάμε τέλος με βερνίκι προστασίας(το προμηθευόμαστε από εκεί που θα πάρουμε το πηλό), τα αφήνουμε να στεγνώσουν, περνάμε κορδέλες και κορδόνια από τις τρύπες που ανοίξαμε ή εξαρτήματα κοσμημάτων ανάλογα τι θέλουμε να φτιάξουμε και ΕΤΟΙΜΑ!





ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!
(φωτογραφίες από παλιότερα σχέδια)
Φτιάξτε φέτος τα δικά σας πήλινα στολίδια για το δέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: