31 Ιουλ 2013

Χάρτινα κάδρα με κοχύλια!

Καλησπέρα!
Βρισκόμαστε μια μέρα πριν τον Αύγουστο και μια μέρα πριν την κλήρωση του διαγωνισμού για το Giveaway μας(δείτε εδώ).
Οι περισσότεροι από εμάς όλο και κάποια κοχύλια, βότσαλα ή θαλασσόξυλα μαζεύουμε στη παραλία και τα φέρνουμε σπίτι μας κρατώντας έτσι τις αναμνήσεις του καλοκαιριού.
Μπορούμε να φτιάξουμε τις αναμνήσεις αυτές κάδρα...από πολύ απλά υλικά όπως χοντρό χαρτόνι(από χαρτόκουτα και τα λοιπά), κόλλα, χρώματα (ζωγραφικής) και βερνίκια νυχιών.

(κοχύλια στο φυσικό τους χρώμα περασμένα με διάφανο βερνίκι)

(κοχύλια στο φυσικό τους χρώμα περασμένα με διάφανο λούστρο-πολύ έντονο γυάλισμα)

(κοχύλια βαμμένα με χρώματα ζωγραφικής-ακρυλικά και βερνίκια νυχιών)
(θαλασσινές δημιουργίες της μητέρας μου)


love...
the nature of the sea

26 Ιουλ 2013

Βράχος από βότσαλα!

Καλησπέρα!🌊
Τις προάλλες ήμασταν οικογενειακώς για μπάνιο στη θάλασσα και μαζέψαμε βότσαλα. Η συνέχεια ακολούθησε στο σπίτι όπου με ισχυρή κόλλα, βότσαλο βότσαλο κολλήθηκαν πάνω σε μια ξύλινη βάση. Τέλος περάστηκαν πάλι με κόλλα (διάφανη) και απέκτησαν γυαλάδα λες και μόλις βγήκαν από το νερό.


 Μπορούμε να δώσουμε "ζωή" στον βράχο μας προσθέτοντας κάποιες φιγούρες, φυτά ή ακόμα και τρεχούμενο νερό με την βοήθεια διάφανης σιλικόνης. Ο άντρας μου προτιμά τον πετρόβραχο σκέτο και φυσικό, οπότε αφαίρεσα τη σιλικόνη και τις φιγούρες.
Με τη φαντασία μας μπορούμε να φτιάξουμε πολλά...



 Σε λίγο ετοιμαζόμαστε να πάμε σε συναυλία στα Νέα Μουδανιά.Τραγουδά ο Παντελής Θαλασσινός (δείτε το event εδώ) και έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν στο σύλλογο ΑΜΕΑ, "Όμορφη Ζωή στο χωριό μας, τη Ν.Καλλικράτεια. Απολαμβάνουμε Παντελή Θαλασσινό...για καλό σκοπό!




Κράτα τις στιγμές
μονάχα αυτές είναι αληθινές...

21 Ιουλ 2013

Ρολοκατασκευές!

Τα ρολά χαρτιού δεν τα πετάμε!
Είναι από τις πιο εύκολες κατασκευές για τα παιδιά μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και άπειρες ιδέες με ρολά χαρτιού. Σε παλιότερες αναρτήσεις σας είχα δείξει Χριστουγεννιάτικες, καθώς επίσης και για του Αγίου Βαλεντίνου ρολοκατασκευές που είχα φτιάξει. Επίσης άλλη μια ωραία πρόταση είναι να φτιάξουμε δεντράκια από ρολά χαρτιού και γιατί όχι να δημιουργήσουμε το δικό μας δάσος. Ακόμη μπορούμε να φτιάξουμε και διάφορα ανθρωπάκια όπως μικρές κυρίες ή ακόμα και ζώα.




Καλές ρολοδημιουργίες!

19 Ιουλ 2013

(1) Giveaway!

Καλησπέρα!
Τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι πιο εντατικά με το blog μου. Κάνοντας διάφορες στάσεις στην blogoγειτονιά για να επισκεφτώ άλλα blogoσπιτάκια παρατήρησα πολλές φορές τη λέξη Giveaway σε αναρτήσεις για ένα χρόνο δημιουργίας blog ή και άλλες περιστάσεις. Σε 2-3 διαγωνισμούς με δωράκια πήρα κι εγώ μέρος.
Σήμερα που σκεφτόμουν διάφορα περί blogs, αναρωτήθηκα.
Πόσο καιρό έχει από τότε που πρωτοδημιουργήθηκε το δικό μου;
Αναδρομή στο παρελθόν λοιπόν και ιδού η ΠΡΩΤΗ μου ανάρτηση!!!
Πριν δύο χρόνια και κάτι... Ένα βιντεάκι με "μπλε" δημιουργίες!
Ε, ένα Giveaway χρωστώ και εγώ λοιπόν!


Το δώρο που έχω επιλέξει για τα 2 χρόνια του blog λοιπόν, για όλους εσάς που το επισκέπτεστε, είναι ένα χειροποίητο δαχτυλίδι από μέταλλο ορείχαλκου με γυάλινη ψηφίδα, glitter sticker, strass και υγρό γυαλί.Σε παλιότερη ανάρτηση έχω αναφερθεί στα δαχτυλίδια αυτά και τον τρόπο κατασκευής. Δείτε εδώ!






 Η κλήρωση για την ανάδειξη του νικητή θα γίνει μέσω Randomizer την Πέμπτη 1/8, εκτός απροόπτου. Για τυχόν αλλαγή λόγω κάποιου προβλήματος θα υπάρξει γραπτή ενημέρωση.
Δηλώνετε συμμετοχή αφήνοντας το σχόλιο σας κάτω από την ανάρτηση.
Το δώρο θα σταλεί συστημένο ταχυδρομικά.

Ευχαριστώ και καλή επιτυχία!💖

16 Ιουλ 2013

Λιβελούλες από μέταλλο!

Καλησπέρα!
Πριν 3 χρόνια περίπου ήταν πολύ της μόδας οι λιβελούλες δαχτυλίδια.
Ανέκαθεν το έντομο αυτό υπήρχε σε πολλά κοσμήματα και διακοσμητικά, αλλά εκείνη την εποχή λόγω ενός σήριαλ που είχε πολύ απήχηση, οι λιβελούλες-δαχτυλίδια έγιναν ανάρπαστες, μιας και φορούσε η πρωταγωνίστρια της σειράς ένα τέτοιο.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και οι δικές μου λιβελούλες λίγο αλλιώτικες από τις άλλες.
Τα κύρια υλικά που χρειάζονται είναι μέταλλο (αρζαντό,ορείχαλκος,χαλκός),σύρμα και Swarovski σε δάφορα χρώματα. Καθώς επίσης σφυρί, βάσεις δαχτυλιδιών και καρφάκια για να περαστούν τα Swarovsk-άκια.

(Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Ελένη για τη φωτογραφία)

(λιβελούλες από μέταλλο,Swarovski και επάργυρο σύρμα)


( στην αρχή η κόλληση της βάσης όσον αφορά τα δαχτυλίδια έγινε με κόλλα εποξική αλλά είδα πως δεν έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η κόλληση έγινε με φλόγιστρο για μόνιμο αποτέλεσμα γλιτώνοντας το φόβο του να ξεκολλήσουν με την κόλλα σε κάποια απότομη κίνηση )
Η κατασκευή είναι αυτοδίδακτη και χειροποίητη γι'αυτό κάθε φορά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το πρώτο μιας και μέσα από την επανάληψη και τα λάθη μαθαίνουμε.

Καλό λιβελουβράδυ!

(εικόνα από το διαδίκτυο)

12 Ιουλ 2013

Λουλουδοδιακόσμηση!

Καλησπέρα!🌻

Στις γλάστρες του μπαλκονιού μου επικρατεί ως επί το πλείστον το πράσινο. Έλειπε χρώμα και η ιδέα για το πως θα "χρωματιστεί" ο χώρος δεν άργησε να έρθει.

Χρειάζονται μόνο λίγα καλάμια (μαζεύονται εύκολα) και λίγα πολύχρωμα λουλούδια (πλαστικά, υφασμάτινα ή αποξηραμένα).




 Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό σε μια αυλή γεμάτη πράσινο. Φανταστείτε ανάμεσα από θάμνους να ξεπροβάλλουν πολύχρωμα λουλούδια.
Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα διακοσμήσω τη δική μου αυλή...🌸🌷🌹🌻🌺🌼



Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ακολουθήσετε το tip αυτό θα χαρώ να δω φωτογραφίες από τα διακοσμημένα μπαλκόνια ή κήπους των αυλών σας. 

Καλές δημιουργίες!!!

6 Ιουλ 2013

Vintage!



Vintage είναι ο τίτλος της ανάρτησης, vintage είναι και το θέμα του διαγωνισμού που διοργανώνει το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ στο 2ο blogoσπιτάκι του "Ο Κόσμος της Γνώσης". Βρήκα λοιπόν κι εγώ κάποιες φωτογραφίες από δαχτυλίδια και ένα κολιέ που είχα φτιάξει παλιότερα με θέμα το Vintage. Χρησιμοποίησα μέταλλο αρζαντό, φωτογραφίες εκτυπωμένες σε μικρό μέγεθος μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο και υγρό γυαλί.
Στο τέλος Δελφινάκι, έχω φτιάξει ένα κολάζ με όλα τα κοσμήματα μαζί σε μια φώτο για να τον blogoδιαγωνισμό που διοργανώνεις.








Καλό μας Σαββατοκύριακο!

3 Ιουλ 2013

Πήλινα δαχτυλίδια smilies!

Καλησπέρα!🌞
Η μέρα είναι ηλιόλουστη και ταιριάζει με την ανάρτηση που θα ακολουθήσει μιας και τα smilies (κίτρινες φατσούλες) μοιάζουν με ήλιους.

Θα χρειαστούμε κίτρινο πολυμερικό πηλό και λίγο μαύρο για τα χαμόγελα και τα ματάκια (προαιρετικά και λίγο κόκκινο για γλωσσίτσες,χαχα).😋Επίσης θα χρειαστούμε εποξική κόλλα, βάσεις δαχτυλιδιών και λίγο γυαλόχαρτο να τρίψουμε τη βάση και λίγο τον πηλό στο σημείο κόλλησης για πιο δυνατό αποτέλεσμα.


(smilies από πολυμερικό πηλό ολοκληρωμένα σε δαχτυλίδια και βερνικωμένα για γυάλισμα και προστασία)

(κολάζ φωτογραφιών με λεπτομέρειες)



Εχτές συγκινήθηκα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Πριν λίγες μέρες σας έδειξα μια κουκουβαγιοκατασκευή από χαρτόνι που έφτιαξα πρόχειρα και γρήγορα στη βιβλιοθήκη που πηγαίνω με τον γιο μου. Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, η κ.Αναστασία, τις επόμενες μέρες μοιράστηκε την ιδέα μου με τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί, και έφτιαξαν όλα από ένα δέντρο με τις δικές τους πινελιές και έτσι δημιουργήθηκε το δάσος της γνώσης και της σοφίας που διακοσμεί τον τοίχο στη βιβλιοθήκη.



Μιας και τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μέρες και οι ώρες είναι αφιερωμένες περισσότερο στα παιδιά μας. Αλλά επειδή και οι μαμάδες έχουν ψυχή, χαχα, πίνουμε και κανένα ποτάκι που και που, όσο τα παιδιά μας παίζουν όλα μαζί.


Εις υγείαν!🍺