23 Αυγ 2013

Σπιτικό μπουγιουρντί!

Καλησπέρα!
Στη τελευταία μου ανάρτηση πριν λίγες μέρες υποσχέθηκα επιστροφή με δημιουργία-κατασκευή.
Αλλά με τα τούτα και με κείνα, δεν ετοίμασα κάτι.
Προχτές όμως κάνοντας βόλτα με τον γιο μου στο αγαπημένο μου μαγαζί με είδη σπιτιού και διακοσμητικά εδώ στο χωριό, αγόρασα ένα μικρό πυρεξάκι.
Είπα να το εγκαινιάσω σήμερα φτιάχνοντας σπιτικό μπουγιουρντί με υλικά που είχαμε φέρει πρόσφατα από το χωριό των πεθερικών μου ( ντομάτες,πιπεριές,τυρί...όλα σπιτικά ).
Γίνεται πανεύκολα, super λύση για ένα γρήγορο μεζεδάκι. .Λίγο ψωμάκι, λίγο τσιπουράκι και μια χαρά.😉




Ξεφλούδισα μερικές ώριμες ντομάτες. Στη συνέχεια τις έκοψα σε μικρά κομμάτια καθώς επίσης και μια πιπεριά και λευκό τυράκι. Πρόσθεσα μια κουταλιά ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα υλικά και πασπάλισα με ρίγανη. Τέλος έψησα στο φούρνο για ένα εικοσάλεπτο στους 200 βαθμούς.




Εχτές γυρίζοντας από το σούπερ μάρκετ μια ασπρόμαυρη μουσουδίτσα με κοιτούσε από την άκρη του δρόμου και νιαούριζε. Με ακολούθησε και μέχρι να φτάσω στο σπίτι, το μισό κασέρι του γιου μου που είχα στη σακούλα με τα ψώνια, είχε εξαφανιστεί... Χαλάλι!😋🐈



Οι τετράποδοι φίλοι είναι οι μόνοι που δε θα σε καρφώσουν ποτέ πισώπλατα...

20 Αυγ 2013

Στη φύση...στο χωριό!

Καλησπέρα!Μετά από αποχή κάποιων ημερών από το ίντερνετ λόγω ενός μικρού ταξιδιού στο χωριό του πεθερού μου,επιστροφή και πάλι πίσω.Εύχομαι αν και καθυστερημένα χρόνια πολλά σε όλες τις blogoφίλες που γιόρταζαν τον Δεκαπενταύγουστο.Λίγο πριν φύγουμε για το χωριό ήμασταν καλεσμένοι με τον γιο μου σε ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων που διοργανώθηκε στην.....παραλία.Ω,ναι και ήταν υπέροχα.Μπράβο στη μαμά-φίλη μου που το σκέφτηκε!
Μάλιστα το ατού του πάρτι ήταν οι ζεστοί και φρεσκότατοι λουκουμάδες που έφτιαχνε ο μπαμπάς της φίλης μου και παππούς του εορτάζοντα για όλους τους καλεσμένους,μικρούς και μεγάλους εκεί στην παραλία.
Και επειδή για κάποιο λόγο οι τετράποδοι φίλοι πάντα με μυρίζονται απέκτησα και μια ασπρόμαυρη φιλενάδα κάποια στιγμή στο πάρτι,χαχα.
 Λίγο πριν φύγουμε από τα γενέθλια έδωσα και μερικά κοσμηματάκια δώρο σε κάποιες μαμαδοφίλες μου που θα γιόρταζαν τον Δεκαπενταύγουστο και μιας και δεν θα τις έβλεπα λόγω του ταξιδιού στο χωριό ήταν ευκαιρία εκεί στην παραλία.
 Φτάνοντας στο χωριό(Ζερβοχώρι Ημαθίας)κατευθείαν με "χτύπησαν" οι μυρωδιές από τα πεπόνια που είχε φυτέψει ο πεθερός μου.Καρπούζια,σταφύλια,πιπεριές,ντομάτες και ένα σωρό άλλα αγνά φρούτα και λαχανικά.
 Να και μερικές πάπιες που πάντα κυνηγώ για να τις φωτογραφίσω.Κούκλες!
 Στο χωριό δεν θα ακούσεις κόρνες αυτοκινήτων σε μποτιλιάρισμα ή φασαρία από διπλανά διαμερίσματα.Κο-κο-κο,κικιρίκου,γλου-γλου,πα-πα και Μπεεε θα ακούσεις πολλά όμως,χαχα.
 Κάμπος,βάλτος,ποτάμια...και ζέστη!!!Πολύ όμορφες λιβελούλες,νερόκοτες και άλλα ζωύφια είδα αλλά δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω.Την επόμενη φορά...

Σύντομα νέα ανάρτηση με κατασκευές και ιδέες!



12 Αυγ 2013

Καραβάκι από πέτρες θαλάσσης!

Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα!🐟⛵

Κάνοντας μια γρήγορη βόλτα από την blogoγειτονιά πρόσφατα είδα πολλές όμορφες καλοκαιρινές δημιουργίες με καραβάκια (από θαλασσόξυλα, από πηλό, από ύφασμα,κ.τ.λ).
Τα καράβια με θυμίζουν καλοκαιρινά ταξιδιάρικα όνειρα.
Αμέσως μετά τη βόλτα μου στα γειτονικά blogs βγήκα στο μπαλκόνι μου, να δω τις πέτρες που είχαμε μαζέψει οικογενειακώς από τη θάλασσα.
Δύο πέτρες λες και το ξεραν, είχαν το σχήμα που ήθελα... ήταν εκεί και με περίμεναν...




Το καραβάκι των Μπλε Ονείρων!




Καθώς ξεφύλλιζα ένα προσπέκτους πολυκαταστήματος με καλοκαιρινές προσφορές στη σελίδα με τις σαγιονάρες μου ήρθε μια ιδέα.
Έκοψα τη μία σαγιονάρα και την κόλλησα με ατλακόλ πάνω σε ένα μεγάλο βότσαλο.
Μετά την ξαναπέρασα με την κόλλα καθώς και όλο το βότσαλο για γυάλισμα και προστασία.
Προτιμήστε όμως το λούστρο θαλάσσης διότι η ατλακόλ αν βραχεί από τη βροχή για παράδειγμα θολώνει.Έτσι θόλωσε και το δικό μου βότσαλο αλλά μόλις στέγνωσε επανήλθε το γυάλισμα.
Τώρα πια το τραπεζάκι στο μπαλκόνι μας έχει γεμίσει καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα, πέτρες και κοχύλια.💙





Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό για όλους!

8 Αυγ 2013

Βάση για ρεσώ από βότσαλα!

Καλησπέρα!⛵

Στη σημερινή μου ανάρτηση θα σας δείξω μια οικογενειακή βάση ρεσώ από βότσαλα. Γράφω οικογενειακή γιατί ο σύζυγος με τον γιο μάζεψαν τα βότσαλα. Στη συνέχεια ο σύζυγος ανέλαβε την κόλληση των βοτσάλων και εγώ με τον γιο μου τη στολίσαμε με κοχυλάκια και τη βερνικώσαμε.

Έτσι έχουμε άλλη μια κατασκευή να στολίζει το μπαλκόνι μας και να μας θυμίζει οικογενειακές καλοκαιρινές στιγμές...
Δημιουργούμε τις αναμνήσεις μας!👪







Αφού μαζέψαμε τα βότσαλα μας τα ξεπλύναμε και τα στεγνώσαμε. Χρειαζόμαστε μια πέτρα λίγο πιο μεγάλη για τη βάση και μικρότερα βότσαλα σε ακανόνιστα σχήματα για το γύρω γύρω. Τα βότσαλα κολλήθηκαν με ισχυρή κόλλα ξύλου και τέλος το ωραίο γυάλισμα το απέκτησαν περνώντας τα με ατλακόλ (ρευστή κόλλα ταχείας πήξεως κρυσταλλιζέ ).




Αφού σας παρουσίασα λοιπόν τη βάση για ρεσώ, νομίζω πως ταιριάζει να κλείσω την ανάρτηση με μια φωτογραφία που τράβηξα πρόσφατα από το κινητό μου. Αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα από το λιμάνι της Ν.Καλλικράτειας.🌇




Καλές βοτσαλοκατασκευές!

6 Αυγ 2013

Καλοκαιρινά σκουλαρίκια!

Καλησπέρα!🐟
Διανύουμε τον τελευταίο και πιο έντονο μήνα του καλοκαιριού.Ένα από τα πιο must κοσμήματα της σεζόν είναι τα εντυπωσιακά σκουλαρίκια με καλοκαιρινό θέμα σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό αέρινο φόρεμα και το μαύρισμα που έχουμε αποκτήσει.

 Μακριά σκουλαρίκια με κοχύλια,χάντρες και ημιπολύτιμους λίθους.



 Ίασπης, Χαολίτης τυρκουάζ, Νεφρίτης, Κοράλι, Φεγγαρόπετρα, Σοδαλίτης, κ.α.






Πέρα από τα κοχύλια,τις χάντρες και τους λίθους χρειαζόμαστε εξαρτήματα όπως στοπάκια, γάντζους σκουλαρικιών και ντίζα(ατσαλόσυρμα).




 Καθώς επίσης και μικροεργαλεία όπως πενσάκια και κοπτάκι.




Στο παρακάτω κολάζ φωτογραφιών στην εικόνα δεξιά βλέπουμε και ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι που έχω συνδυάσει με τα σκουλαρίκια από μέταλλο αρζαντό με ημιπολύτιμο λίθο Ίασπη(απολιθωμένο ξύλο). Έχω ονομάσει τα δαχτυλίδια αυτά "Φευγάτα" γιατί φεύγουν από το συνηθισμένο. Δείτε εδώ!




Καλοκαιρινές στιγμές...
απλές μα μοναδικές!!!


Καλό απόγευμα!
(το δαχτυλίδι από το Giveaway μας εστάλη χτες το πρωί στο κορδονέτο μας)

1 Αυγ 2013

Η νικήτρια του Giveaway(1)!

Καλησπέρα και καλό μήνα!!!
Ο Αύγουστος μας βρήκε ώρες και ώρες στη θάλασσα. Αφού μαζευτήκαμε λοιπόν ήρθε και η ώρα για την κλήρωση του δώρου μας-Giveaway(1)όπως είχαμε πει.
Μέσω Randomizer βγήκε ο τυχερός αριθμός 4!!!
Πάμε να δούμε μαζί την τυχερή...


Η νικήτρια λοιπόν που κερδίζει το δαχτυλίδι είναι η φίλη μας από το blog κορδονέτο.
Συγχαρητήρια!!!
Περιμένω μήνυμα μέσω email ή μέσω facebook με τα στοιχεία αποστολής. Το δώρο θα σταλεί ταχυδρομικά(συστημένο).


Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας στο πρώτο "μπλε" Giveaway.Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα. Χαρίζω στις υπόλοιπες φίλες αυτό το τριαντάφυλλο με αγάπη.🌹

Καλό Αυγουστιάτικο βράδυ!!!