31 Δεκ 2013

Δραστηριότητες γιορτινών ημερών!

Καλησπέρα(μάλλον καλημέρα)και καλή μας εβδομάδα!
Ξημερώνει παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το νέο έτος και εγώ κλασσικά όπως κάθε χρόνο κάνω τον απολογισμό του έτους που αποχαιρετάμε.
Ναι μεν διανύουμε δύσκολους καιρούς αλλά για μένα ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές! Καμιά σχέση από πλευράς υλικών αγαθών, άλλωστε είμαι ολιγαρκής από τη φύση μου αλλά από συναισθηματικής πλευράς.
Αυτές τις μέρες έχω χαθεί από το blog όπως και οι περισσότερες blogoφίλες λόγω των ημερών!
Τα Χριστούγεννα μας βρήκαν οικογενειακά και ήρεμα στο χωριό των πεθερικών μου στην Ημαθία.
Βαπτίσαμε κλασσικά με το γιο μου τα προβατάκια του παππού! Νομίζω πως έκανα ένα λάθος στη φώτο και η Σακίρα είναι ο Χρήστος και ο Χρήστος η Σακίρα.
Η Χιονούλα είναι αυτή που είναι,χαχα.




Λόγω πως είναι πολύ κοντά από το χωριό του παππού μας το φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα πήγαμε μια βόλτα. Ήταν υπέροχα!




Μπήκαμε βεβαίως και στο Δάσος των Χριστουγέννων. Εδώ κάτω στη φώτο βλέπετε δεντρόσπιτα στο "μαγικό" δάσος.





Γυρίζοντας σπίτι μετά τα Χριστούγεννα στο χωριό μας, διοργανώθηκε εκδήλωση στην πλατεία μας, από το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό σύλλογο και τον Πολιτιστικό σύλλογο Ν.Καλλικράτειας και διασκέδασαν τα παιδιά μας με χιονούλες και ξωτικά.




Και τέλος το καλύτερο!Χτες ζήσαμε μοναδικές στιγμές στη γιορτή της Όμορφης Ζωής.
Ένας καινούργιος σύλλογος στη Ν.Καλλικράτεια γονέων/κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ.
Τα παιδιά του συλλόγου μας συγκίνησαν πολύ με τα ποιήματα και τα τραγούδια τους.
Έχω αφιερωθεί εθελοντικά στο σύλλογο τον τελευταίο καιρό και είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω ποτέ στον εαυτό μου.
Όλοι όσοι έχουμε σχέση με το σύλλογο αυτό ονειρευόμαστε αυτό που του αξίζει!
Σεβασμός και παιδεία!
Ξέρω είναι κομματάκι δύσκολο γιατί μας τρώει το δήθεν και έχουμε μάθει ότι δεν μας συμβαίνει να μην μας ενδιαφέρει αλλά με επιμονή,υπομονή,ήθος και αγάπη όλα γίνονται.



 Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υ-γ-ε-ί-α και α-γ-ά-π-η!

23 Δεκ 2013

Ελατάκια συσκευασίες για δωράκια!

Καλησπέρα και καλή μας γιορτινή εβδομάδα!

Δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα σήμερα 🎄 και έφτιαξα το πρωί κάποιες συσκευασίες από χαρτόνι σε σχήμα Χριστουγεννιάτικων δέντρων, για να βάλω μέσα μικροδωράκια όπως κοσμήματα για να τα χαρίσω σε συγγενικά πρόσωπα.
Μια πολύ όμορφη, πρακτική και οικονομική ιδέα που προλαβαίνετε να υλοποιήσετε κι εσείς για να βάλετε μέσα τα δωράκια των δικών σας ανθρώπων.










Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και αγάπη!
Ακούγονται κλισέ οι ευχές αυτές, μα είναι τόσο αληθινές και οι μόνες πραγματικά αναγκαίες!



16 Δεκ 2013

Στολίδια από αλατοζύμη!

Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα!🎄🎅🎇

Το Σαββατοκύριακο κύλησε ήρεμα και οικογενειακά. Εχτές(Κυριακή), είχα υποσχεθεί στο γιο μου πως θα φτιάχναμε στολίδια από αλατοζύμη και έτσι στρωθήκαμε στη δουλειά. Θα τα πάει δώρο στην γιαγιά και το παππού στο χωριό τα Χριστούγεννα.
Σας δείχνω φωτογραφίες και πληροφορίες να φτιάξετε κι εσείς. Φοβερή απασχόληση για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους. Ξεχνιέσαι απ'όλα!




Χρησιμοποιήσαμε 3 κούπες αλεύρι, μια κούπα αλάτι(γεμάτη καλά καλά)και μια κούπα νερό. Στη συνέχεια πρόσθεσα λίγο νεράκι ακόμα.
Η ζύμη ζυμώνεται πολύ εύκολα και μοιάζει με πλαστελίνη. Με τη βοήθεια των κουπ-πατ φτιάξαμε διάφορα σχέδια. Τα τρυπήσαμε με οδοντογλυφίδες!
Αφού τα φουρνίσαμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) τα αφήσαμε να κρυώσουν.
Αρχίσαμε μετά να τα βάφουμε με νερομπογιές, χρώματα ακρυλικά και μαρκαδόρους.
Επίσης χρησιμοποιήσαμε στρας, χάντρες και βερνίκια νυχιών. Τέλος περάσαμε κορδονάκια στα στολίδια μας.
ΕΤΟΙΜΑ!!!

(Φτιάξαμε πολλά στολίδια και μας περίσσεψε αλατοζύμη την οποία έβαλα στο ψυγείο μέσα σε μεμβράνη για να τη ξαναχρησιμοποιήσουμε σε λίγες μέρες. Βάλτε τα μισά υλικά αν θέλετε να φτιάξετε μικρότερη ποσότητα)




Τα χιονανθρωπάκια από αλατοζύμη νομίζω έκλεψαν την παράσταση! Πάνω στο κεφαλάκι τους τοποθέτησα πριν το ψήσιμο καρφάκια που χρησιμοποιούμε στο κόσμημα μέχρι το κάτω μέρος τους. Στο ένα χρησιμοποίησα τέτοια καρφάκια και για τα χεράκια.




Καλές δημιουργίες!!!⛄

10 Δεκ 2013

Έλατο από χαρτόνι!

Καλησπέρα!🎄
Ο αέρας σήμερα τα πήρε όλα και έφυγε! Πολύ δυνατός!
Η κατασκευή όμως που θα σας δείξω δεν επηρεάζεται από τον αέρα μιας και είναι εσωτερικού χώρου.
Όσοι θέλετε να διακοσμήσετε μια είσοδο πολυκατοικίας (όπως εγώ στην προκειμένη περίπτωση) ή οποιονδήποτε άλλο χώρο αλλά δεν έχετε δεύτερο έλατο μπορείτε να κατασκευάσετε ένα δικό σας χάρτινο.





 Χρειαζόμαστε χαρτόνι πράσινο (δέντρο) και χρυσό (ή ότι άλλο χρώμα έχετε για αστέρι και μπάλες), ένα χαρτόκουτο για να κόψετε άλλο ένα δέντρο όπου θα το κολλήσετε με το πράσινο χαρτόνι για να αποκτήσει πάχος, χρυσή κλωστή (γιρλάντα) ,σύρμα,καλάμι (όπου θα στερεωθεί το μέσα χαρτόνι με το σύρμα) και κόλλα.
Α,χρειαζόμαστε και μια γλάστρα όπου θα τοποθετήσουμε το χάρτινο δεντράκι μας (πολύ βασικό,χαχα). Έπειτα μπορούμε να ρίξουμε μέσα στη γλάστρα κουκουνάρες για πιο όμορφο αποτέλεσμα.


Το πολύχρωμο έλατο του γιου μου από τουβλάκια με το κατάλληλο ντεκόρ γύρω-γύρω.Τα γιορτινά Playmobil!

Καλές κατασκευές!

6 Δεκ 2013

Όμορφες δραστηριότητες!

Καλησπέρα!Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες δεν ασχολήθηκα καθόλου με το blog μου και δεν πέρασα επισκέψεις ούτε από την Blogoγειτονιά.Πέρασε σχεδόν η βδομάδα χωρίς να το καταλάβω με ευχάριστες δραστηριότητες.
Για αρχή τελείωσα με την γιορτινή διακόσμηση στο σπίτι.Βρήκα τις περσινές μου κατασκευές και τις ένωσα με τις φετινές.Έτσι δημιουργήθηκε ένα γιορτινό σκηνικό χειροτεχνίας!
 Την Τετάρτη 4/12 ήταν της Αγίας Βαβρβάρας.Στην Ν.Καλλικράτεια που μένω οι γυναίκες του Πολιτιστικού συλλόγου διατηρούν το έθιμο της βαρβάρας και κερνούν εκείνη την μέρα τον κόσμο "βαρβάρα".Έτσι αναβίωσε και φέτος το έθιμο στο χωριό!Ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχα και εγώ στο μοίρασμα/κέρασμα.
(θα προσθέσω σύντομα στην ανάρτηση πληροφορίες σχετικά με το έθιμο)


Το καλύτερο το άφησα για το τέλος.Θα αφιερώσω άλλη φορά ολόκληρη ανάρτηση γι'αυτό το θέμα.Η "Όμορφη Ζωή"!!!Κάποιοι άνθρωποι έχουμε βάλει ως στόχο να γίνει πιο όμορφη η Όμορφη Ζωή μας.Ένας καινούριος σύλλογος γονέων/κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ στη Νέα Καλλικράτεια(δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Προποντίδας).Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του συλλόγου κ.Χατζηπαναγιώτου Φρόσω για το ξεκίνημα αυτό και τη δύναμη της.Το πρωί της Πέμπτης έζησα μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου.Πλάι σε ανθρώπους με αγνή καρδιά χωρίς δόλο και κατάλαβα πως κοντά τους νιώθω καλύτερα απ'ότι κοντά σε ανθρώπους που θεωρούνται "φυσιολογικοί".Αυτά για αρχή!Μπορείτε να δείτε τη σελίδα της Όμορφης Ζωής στο facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Του Αγίου Νικολάου σήμερα!Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.Καλό μας Σαββατοκύριακο!

2 Δεκ 2013

Καλώς ήρθες Δεκέμβριε!

Καλησπέρα και καλό μήνα!🎄🎅
Καλώς μας ήρθε ο Δεκέμβριος!Κάθε χρόνο,μία του μηνός είναι η μέρα που στολίζω.Στην αρχή επικρατεί ένας πανικός,αλλά στο τέλος απολαμβάνεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα.






 Έτοιμη και η καρεκλίτσα του Άγιου Βασίλη να ξαποστάσει λίγο,καθώς θα διαβάζει το γράμμα μας που αφήσαμε σε ένα κλαδί του δέντρου δίπλα.Θα έρθει αργά,πολύ αργά όταν εμείς θα κοιμόμαστε και αύριο το γράμμα θα λείπει...
Έτσι το΄χουμε εμείς!


Και του χρόνου!
Καλές γιορτές να έχουμε με ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ!!!😊