16 Δεκ 2013

Στολίδια από αλατοζύμη!

Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα!🎄🎅🎇

Το Σαββατοκύριακο κύλησε ήρεμα και οικογενειακά. Εχτές(Κυριακή), είχα υποσχεθεί στο γιο μου πως θα φτιάχναμε στολίδια από αλατοζύμη και έτσι στρωθήκαμε στη δουλειά. Θα τα πάει δώρο στην γιαγιά και το παππού στο χωριό τα Χριστούγεννα.
Σας δείχνω φωτογραφίες και πληροφορίες να φτιάξετε κι εσείς. Φοβερή απασχόληση για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους. Ξεχνιέσαι απ'όλα!




Χρησιμοποιήσαμε 3 κούπες αλεύρι, μια κούπα αλάτι(γεμάτη καλά καλά)και μια κούπα νερό. Στη συνέχεια πρόσθεσα λίγο νεράκι ακόμα.
Η ζύμη ζυμώνεται πολύ εύκολα και μοιάζει με πλαστελίνη. Με τη βοήθεια των κουπ-πατ φτιάξαμε διάφορα σχέδια. Τα τρυπήσαμε με οδοντογλυφίδες!
Αφού τα φουρνίσαμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) τα αφήσαμε να κρυώσουν.
Αρχίσαμε μετά να τα βάφουμε με νερομπογιές, χρώματα ακρυλικά και μαρκαδόρους.
Επίσης χρησιμοποιήσαμε στρας, χάντρες και βερνίκια νυχιών. Τέλος περάσαμε κορδονάκια στα στολίδια μας.
ΕΤΟΙΜΑ!!!

(Φτιάξαμε πολλά στολίδια και μας περίσσεψε αλατοζύμη την οποία έβαλα στο ψυγείο μέσα σε μεμβράνη για να τη ξαναχρησιμοποιήσουμε σε λίγες μέρες. Βάλτε τα μισά υλικά αν θέλετε να φτιάξετε μικρότερη ποσότητα)




Τα χιονανθρωπάκια από αλατοζύμη νομίζω έκλεψαν την παράσταση! Πάνω στο κεφαλάκι τους τοποθέτησα πριν το ψήσιμο καρφάκια που χρησιμοποιούμε στο κόσμημα μέχρι το κάτω μέρος τους. Στο ένα χρησιμοποίησα τέτοια καρφάκια και για τα χεράκια.




Καλές δημιουργίες!!!⛄

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπέροχα!!!
Ο παππούς και η γιαγιά θα ενθουσιαστούν!!!
Και του χρόνου να είστε καλά να ξαναφτιάξετε!!!
Καλό βράδυ...
**Αννιώ**

DIMI είπε...

Καί τού χρόνου Σοφία μου!!!Πολύ όμορφα τά στολιδάκια σας!!!Καλές εορτές!!!Καλά καί χαρούμενα χριστούγεννα!!!Φιλάκια!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

όμορφα