1 Δεκ 2014

Δεντράκια από κλαδιά!

Καλησπέρα, καλό μας μήνα!
Ήρθε ο πολυπόθητος Δεκέμβριος που ξεπροβοδίζει το παλιό χρόνο και μας φέρνει φεύγοντας τον καινούργιο.
Φέτος αποφασίσαμε να μη στολίσουμε στο σπίτι μας το μεγάλο δέντρο που έχουμε για τις γιορτές τα τελευταία χρόνια κι έτσι το αφήσαμε όπως ήταν στην αποθήκη.
"Υιοθετήσαμε" κάποια κλαδιά που βρήκαμε και τα μεταμορφώσαμε σε δεντράκια. Η λέξη υιοθετήσαμε είναι μέσα σε εισαγωγικά διότι τα κλαδιά δε θα καταλήξουν στα σκουπίδια μετά τις γιορτές.
Σκεφτήκαμε να τα κρατήσουμε μόνιμα και να τα στολίζουμε με αντικείμενα(στολίδια, χειρ/χνίες, κοχύλια, κ.τ.λ)ανάλογα την εποχή που θα διανύουμε.


Βάσεις από ξύλο, βαμμένες στο τέλος με χρώμα ξύλου. Το άστρο, τα φωτάκια και τα διάφορα στολίδια έφεραν τη γιορτινή πινελιά.

 "Το δέντρο των ευχών". Έτσι ονομάσαμε το πρώτο δεντράκι που φτιάξαμε και κρεμάσαμε πάνω του τις ευχετήριες κάρτες που είχαμε από προηγούμενα έτη(θα βάλουμε και φετινές), λίγες χειροτεχνίες του γιου μου και κάποια στολίδια. Το τρενάκι από κάτω, σταθερή αξία κάθε Δεκέμβριο!
 Το δεύτερο δεντράκι μας το ονομάσαμε "Το δέντρο της γιορτής" και κρεμάσαμε πάνω του εντυπωσιακά στολίδια που είχαμε από το παλιό μας έλατο.
Φυσικά στολίδια μπορούμε να φτιάξουμε από κουκουνάρια που θα μαζέψουμε έξω.
Και του χρόνου! Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία και αγάπη!

3 σχόλια:

Sofia Tsimari είπε...

πολυ ομορφα παντα μου αρεσαν τα απλα κ τα καθημερινα υλικα δεν χρειαζεται περιουσιες για να στολισεις.......χοχοχοχοχο 22 κ σημερα

DIMI είπε...

Καλησπέρα Σοφία μου!Καλό μήνα!!Αξιοποίησες τόσο όμορφα τά κλαδάκια!Πήραν γιορτινή μορφή!!Πολύ όμορφα τά στόλισες!Καί τού χρόνου!!Χάρηκα πού σέ είδα!Καλές γιορτές!Καλά να περάσετε!!Φιλάκια!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Ομορφα τα δεντράκια σου

Καλησπέρα. Καλώς σε βρίσκω. Ελπίζω να είσαι καλά. Καλή χρονιά , με υγεία , αγάπη, ευτυχία, ωραίες και όμορφες στιγμές και ότι επιθυμείς και επιθυμούμε. Μου λείψατε πολύ πολύ . Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι εδώ ,μετά από τόσους μήνες. Φιλούθκια