6 Δεκ 2013

Όμορφες δραστηριότητες!

Καλησπέρα!Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες δεν ασχολήθηκα καθόλου με το blog μου και δεν πέρασα επισκέψεις ούτε από την Blogoγειτονιά.Πέρασε σχεδόν η βδομάδα χωρίς να το καταλάβω με ευχάριστες δραστηριότητες.
Για αρχή τελείωσα με την γιορτινή διακόσμηση στο σπίτι.Βρήκα τις περσινές μου κατασκευές και τις ένωσα με τις φετινές.Έτσι δημιουργήθηκε ένα γιορτινό σκηνικό χειροτεχνίας!
 Την Τετάρτη 4/12 ήταν της Αγίας Βαβρβάρας.Στην Ν.Καλλικράτεια που μένω οι γυναίκες του Πολιτιστικού συλλόγου διατηρούν το έθιμο της βαρβάρας και κερνούν εκείνη την μέρα τον κόσμο "βαρβάρα".Έτσι αναβίωσε και φέτος το έθιμο στο χωριό!Ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχα και εγώ στο μοίρασμα/κέρασμα.
(θα προσθέσω σύντομα στην ανάρτηση πληροφορίες σχετικά με το έθιμο)


Το καλύτερο το άφησα για το τέλος.Θα αφιερώσω άλλη φορά ολόκληρη ανάρτηση γι'αυτό το θέμα.Η "Όμορφη Ζωή"!!!Κάποιοι άνθρωποι έχουμε βάλει ως στόχο να γίνει πιο όμορφη η Όμορφη Ζωή μας.Ένας καινούριος σύλλογος γονέων/κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ στη Νέα Καλλικράτεια(δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Προποντίδας).Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του συλλόγου κ.Χατζηπαναγιώτου Φρόσω για το ξεκίνημα αυτό και τη δύναμη της.Το πρωί της Πέμπτης έζησα μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου.Πλάι σε ανθρώπους με αγνή καρδιά χωρίς δόλο και κατάλαβα πως κοντά τους νιώθω καλύτερα απ'ότι κοντά σε ανθρώπους που θεωρούνται "φυσιολογικοί".Αυτά για αρχή!Μπορείτε να δείτε τη σελίδα της Όμορφης Ζωής στο facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Του Αγίου Νικολάου σήμερα!Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.Καλό μας Σαββατοκύριακο!

3 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλησπέρα...όμορφα όλα... οι δημιουργίες σου...μου αρέσει όταν τα έθιμα τηρούνται , δε χάνονται...τι έθιμο είναι δηλαδή το βαρβάρα;
υγ-μην ασχοληθείς με το χριστουγεννιάτικες ιστορίες και θα το ακυρώσω
ευχαριστώ και καλό σ/κ

DIMI είπε...

Καλησπέρα Σοφία μου!!!!Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου,αλλά καί οι δημιουργίες σου!!!Ευτυχώς πού οι παραδόσεις μας καί τά έθικά μας συνεχίζονται!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!

Kate'sCakeBox είπε...

Καλησπέρα Σοφάκι μου..την κοπάνησα αυτές τις μέρες,γιόρταζε ο μικρός μου Νικόλας!!δεν το ήξερα το έθιμο-θα μας έχεις περισσότερα αποότι κατάλαβα!το κέρασμα βαρβάρα φαίνεται καταπληκτικό!!με τον Σύλλογο Γονέων είμαι χρόνια στο τρέξιμο και τα ξέρω αυτά!!ευχάριστα όμως!γιατί και χωρίς τον Σύλλογο δεν ξέρω πως θα προχωρούσαμε σε πολλούς τομείς!!φιλάκια πάρα πάρα πολλά!